Back to Question Center
0

Водич за почетнике из Семалта Како користити Гоогле аналитику

1 answers:

Гоогле нуди бесплатан и једноставан начин за мерење перформанси веб сајта и побољшање ствари које га не успијевају. Помоћу Гоогле аналитике власници веб страница сада могу да се баве посетиоцима, њиховом активношћу на локацији, количином времена на које се задржавају на садржају, ажурирају кључне појмове за претрагу и друге важне аспекте који се односе на веб локацију. Игор Гаманенко Семалт Менаџер за успех клијента, представља преглед одређених туторијала намијењених за почетнике на неким од начина кориштења Гоогле аналитике ради побољшања перформанси њиховог сајта - rehvi parandus hind.

Упутство Гоогле аналитике

У туториалу је процес корак по корак како се може инсталирати код за праћење за Гоогле аналитику и како управљати подацима арматурне плоче. Уз помоћ корисници добијају увид у ко су њихови посјети, као и добијања других информација, као што су прикази страница, странице по посети, просечно трајање времена проведене у посјећености боунце броја итд. Такве информације су кључне за све који раде на Гоогле Аналитицс по први пут.

Гоогле аналитички водич: праћење циљева сајта

При развијању или креирању нове веб странице, власник обично поставља неке циљеве који се постижу на крају производње. То је разлог што је праћење циља важно, јер омогућава власнику да зна колико су достигли постизање својих циљева или колико далеко они још треба да иду. Још једна важна ствар везана за праћење циљева је знање о томе гдје су дошли корисници који су помогли у постизању ових циљева, јер помаже у изради будућих стратегија..У туторијалу постоје одређени појмови као што су тачно усклађивање, усклађивање главе и регуларни израз, који нови корисник мора научити да се боље опреми знањем како их користити за своје веб странице.

Упутство Гоогле аналитике: праћење догађаја

Гоогле аналитика помаже власницима веб страница да добију користи од процеса који се одвијају на њиховој локацији. Било да је то претплата на маилинг листу или клик на дугме за репродукцију неких медија, то су догађаји које су провели посјетиоци и кључни су за успех сајта. Начин на који догађаји покрећу говори власнику да ли је билтен који они пружају вриједан или не. Такође обавештава о томе који корисници садржаја сматрају више ангажованим од другог. Власници бизниса сигурно могу знати како боље усмерити пажњу потрошача ако прате своје догађаје.

праћење излазних линкова помоћу Гоогле аналитике

Излазне везе су сасвим природне за било коју веб страницу. Није могуће да само једна локација преживи сам на интернету. Веб странице не могу бити острвци јер им требају извори за препознавање или надоградњу на саобраћај. Веб локације, стога, требају своје партнерске сајтове или друге изворе из којих могу добити потребне информације како би стекли кредибилитет. Имајући излазне везе чини да је веб сајт више угледан, пријатељски и, прије свега, поуздан.

Праћење ангажовања порука са Гоогле аналитиком

Могуће је да се сајт самостално ангажује на циљној публици. Међутим, оно што људи могу занемарити јесте то како процијенити степен ангажовања корисника с временом. Туторијал помаже у постављању појединачних циљева веб сајта, који помажу у одређивању степена до којег садржај сајта укључује посјетиоце.

November 29, 2017