Back to Question Center
0

Шта су стопе отплате Гоогле аналитике? & ндасх; Семалт даје одговор

1 answers:

Власници веб страница морају знати колико људи свакодневно посећује своје веб странице како би процијенили њихов учинак. Једна од метрика која се користи за мерење ових процената је стопа одбијања која бележи број људи који пристају на страници и не чине ништа на њему.

Таква активност посетилаца не покреће никакву реакцију из Гоогле аналитике. Јацк Миллер, виши менаџер за успех купаца Семалт , објашњава да стопе одбијања помажу власницима веб страница да оцјењују квалитет странице или своје публике. Квалитет публике се односи на то да ли локација одговара својој сврси.

Израчунавање стопа одбитка од стране Гоогле аналитике

Гоогле израчунава стопове одбитка тако што дели сесију на једној страници од свих доступних сесија - armazenamento online gratis 50gb ssd.

Имајући високу стопу одбитка за веб страницу или страницу може имати било коју од три импликације:

  • Квалитет те одређене странице је субстандардан.
  • Циљана публика није у праву за садржај објављен на сајту.
  • Информациа на тази страница е била достатъчна

Боунце Рате и СЕО

Било је великих расправа о томе да ли претраживачи користе стопу одбијања као ранг фактор. Тешко је замислити да Гоогле узима податке из Гоогле аналитике да их користи када рангира веб локације. Разлог за ову линију размишљања је да ако власник правилно не имплементира ГА, онда су информације непоуздане. У сваком случају, лако је манипулирати брзинама избацивача. Важно је осигурати да људи пристају на сајту из претраживача . Та врста одбијања може бити рангирани фактор, али не и начин на који то видимо у ГА.

Тумачење стопа одбитка

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5, текстуално поравнање: оправдати; "> Ако је циљ странице обавештавање, висока стопа одскокирања није нужно лоша ствар. Стручњаци саветују власнике да направе сегменте који укључују само нове посетиоце. посетиоци су подстрек за побољшање ангажмана на локацији.

Ако је страница намењена за ангажовање посетилаца, онда је повећање стопе отиска лоше за посао. Оптимизација саме странице је један од начина да исправите ову грешку. Постоје и други узроци високих стопа одбитка, а врх њих је претенциозна реклама. Ако се опис не подудара са садржајем, посетиоци ће се окренути на страници. Ако је јасно о активностима сајта, онда је ниска брзина одскокирања показатељ квалитета публике.

Стопа копирања и конверзије

Стопа одбитка мери успех, а повећање би требало да помогне власнику да промени дизајн како би побољшао конверзију. Такође, извори саобраћаја могли би да помогну у одређивању зашто толико људи пуца. Билтени, веб локација за упућивање и АдВордс могу сви допринети стопама одбитка. Одржавање пажљивог ока о овим би могло помоћи у ублажавању проблема и побољшању стопе конверзије.

Пажљиво при изради закључака

Ненархално ниска стопа одбитка је углавном нешто што шаље окидач у ГА што значи да има погрешну примену. Они могу бити поп-уп или видео игрице са аутоматским репрограмирањем које имплементира власник. Добра ствар је имати ниска стопа скокова са догађајима који прате скроловање рачуна

Снижавање стопе одбитка

Једини начин да се то уради јесте да задовољи квалитет ангажовања на одредишним странама. Високе стопе одбитка из појединачних извора треба да доведу власника да посматра и процени шта очекивања посетилаца имају у том погледу. Ако су очекивања у реду, али и даље доживљавате високе стопе одбијања, онда је неизбежна потпуна преправка странице.

Излазна стопа

Неки људи погрешно процењују стопу одбијања и излазне стопе. Излазне стопе се односе на последњу сесију корисника и зашто су га прекинули на тој одређеној страници

Закључак

Стопа одбитка треба да помогне да се утврди да ли је страница у складу са очекивањима циљне публике. Такође, требало би да помогну у стварању повољнијег окружења за кориснике.

November 29, 2017