Back to Question Center
0

Семалт: Шта је СЛЛ

1 answers:

ССЛ означава Сецуре Соцкетс Лаиер. Звучи мало технички и право је размишљати зато што је технологија која стоји иза тога управо то. Међутим, концепт око њега је прилично једноставан - hard drive data recovery service san jose. Ради на заштити података за кориснике који посјећују веб страницу. Пошто подаци путују преко Интернета на сервер власника, нема говора о томе ко ће га задржати у току транзита. Када је ССЛ у игри, шифрира све податке тако да је само сервер хоста и кориснички претраживач који га може читати.

Риан Јохнсон, виши менаџер продаје Семалт , каже да један од разлога зашто је ССЛ неопходан је да је лако пресретати податке преко интернета. Такав напад се назива "напад-мушкарац". Истраживања су показала да је сасвим лако за хакере или људе са злонамјерним намерама да пресретну веб промет. Они могу циљати било шта од података о кредитној картици до информација које су откуцане у облику контактне странице.

У стварности, већина веб страница које се баве високо осјетљивим информацијама већ користе ССЛ технологију. Ово су они који користе кредитне картице за обраду информација, чиме се угрожавају информације о купцу. Требало би да буде референтна тачка за људе који траже свој сајт. Ако нема ССЛ технологије, требало би да размисле о томе одмах. Такође је важно укључити ССЛ технологију чак и ако локација не обрађује информације о кредитној картици. За то постоји више разлога, укључујући начин на који Гоогле третира сајтове који имају ССЛ

Гоогле Цхроме и ССЛ

Међу најпопуларнијим претраживачима, данас је Гоогле Цхроме..На почетку 2017. године, претраживач је почео приказивати странице са ССЛ енкрипцијом различито. Осим што само показује катанац у пољу за веб адресу, сада је могуће да корисници кликну на њега да би видели више информација. Ако сајт није сигуран, даје упозорење "Није сигурно" упозорење да може коштати посетиоце ако настави да прегледају незаштићене. Примјењује се на било којој веб локацији која прикупља лозинке или било које финансијске информације. План Гоогле је да ово упозорење буде видљивије чак и на другим страницама.

Ако веб локација или веб страница нема ССЛ, Цхроме ће обавијестити посјетиоје да локација није сигурна која би могла вратити пуно посјетитеља. То је за сопствено добро спровођење овог захтева. Међутим, постоје и друге користи од коришћења ССЛ:

Предности коришћења ССЛ-а

  • Корисничко повјерење Корисници схватају важност енкрипције, због чега ће сајт повећати повјерење ако има ССЛ.
  • СЕО. ССЛ је сада рангирани фактор у СЕО
  • Брзина Користи нови ХТТП протокол што значи да има бржи оптерећење странице.
  • Безбедност Помаже заштити информација власника и корисника

ССЛ Митх Бустинг

  • скупо ХТТПС. Хајде да шифрирамо, а ЦлоудФларе га нуди заједно са другим изворима
  • ХТТПС је спор. Веб локације раде брже док су на ССЛ-у
  • ХТТПС је за е-трговину. Постоји општи помак како би служио читавој мрежи
  • Дедицатед ИП. Не постоји потреба за овим, упркос предности које настају из наменских ИП адреса
  • Слободна ССЛ мање сигурна од плаћених. Они нуде исти ниво сигурности, али се разликују по броју карактеристика.

Након инсталирања ССЛ сертификата, проверите да ли постоје неисправне везе, неуспјешна питања о садржају, 301 преусмерења, присутност Роботс.ткт и да ли је Гоогле Сеарцх Цонсоле оперативан. Тиме се обезбеђује да све странице имају максималну функционалност .

November 29, 2017