Back to Question Center
0

Семалт Екперт: Упутство за филтрирање поддомена у Гоогле аналитици

1 answers:

Ових дана, веома је важно поставити прилагођене филтере и поддомен у Гоогле аналитици. То ће вам омогућити да анализирате, оцјените и прегледате саобраћај ваше веб странице, као и њихове изворе. Било да имате блог, веб страницу компаније, неколико одредишних страница или аффилиате сајт, важно је филтрирати под-домене.

Овде је Андрев Дихан, један од водећих стручњака из Семалт , говорио о неким једноставним саветима у том погледу.

Подешавање Гоогле аналитике

Први корак је подешавање Гоогле аналитике у својим поддоменима. Требали бисте да користите исте или различите УА кодове за њих и држите их на неком рачунару. Можда изгледа једноставно, али морате запамтити да не сви сајтови користе исте УА особине - network services in Portland. Морали бисте креирати различите филтере за различите под-домене и осигурати да су кодови правилно уметнути.

Направите нови приказ у Гоогле аналитици

Затим морате креирати нове приказе у Гоогле аналитици. Када отворите налог Гоогле аналитике и идите на своју контролну таблу, требате подесити подешавања из горњем десном углу гдје је админ мени. Овде можете ставити што више домена. Једина ствар коју треба да запамтите је да изаберете различите филтере за различите веб странице и креирате нове приказе сваки пут када се страница убаци овде..

Креирајте тестове

Ако сте нови у Гоогле аналитици, препоручујемо вам да креирате тестове како бисте избегли било који проблем. За сваки домен и под-домен, можете креирати различите приказе тестова који ће осигурати да сте избегли све грешке. Затим можете добити приступ својим сировим подацима о саобраћају како бисте сазнали више о томе како овај процес ради.

Примени прилагођене филтере

Када направите нове погледе, следећи корак је кориштење прилагођених филтера. За то би требало да изаберете одељак прилагођеног филтера и идите на радио дугме. Кликните на ово дугме и додајте своје поддомене овдје да бисте започели. Додавање прилагођеног филтера је један од најсвеобухватнијих и невероватних начина за исправно обављање посла.

Додати листе за искључивање упута

Додавање листе за искључивање упута је добра идеја, јер ће ваши поддомени спријечити примања лажног и лошег квалитета саобраћаја. За ово би требало да изаберете својство или поддомену. Када је изабран, можете кликнути на дугме за информације о праћењу и добити комплетну листу за искључивање упута. Овдје можете додати своје поддомене УРЛ адресе и започети.

Шта је поддомена и како га пратити?

Ако имате неколико веб страница чији су УРЛови ввв.абц.цом или нешто друго, лако је имати поддомене по вашем избору и њихов број није ограничен. Поддомен је један домен који је креиран под вашом главном вебсајту и може се активирати или деактивирати у било ком тренутку. Најчешће, ако се корисници пређу са једне услуге хостинга на другу, лако је задржати исте домене и то неће ометати њихов укупни углед на интернету. Такође, кредитирање вашег поддомена је једноставно јер ће главно име домена платити у ваше име, а плаћање се аутоматски шаље са ваше кредитне картице или вашег ПаиПал-а.

November 28, 2017