Back to Question Center
0

Семалт Екперт разрађује врсте кључних речи за СЕО

1 answers:

Не би било погрешно рећи да кључне речи играју виталну улогу у томе како је ваш садржај или веб локација рангиран у резултатима претраживача.

Постоје различите врсте кључних речи, али најчешће су дискутоване у даљем тексту Росс Барбер, менаџер успеха купаца Семалт .

Кључне речи са кратким притиском

Кључне речи кратког пораза су оне кључне речи које садрже кратке речи, фразе и варијанте - forest grove to hillsboro. Они су више генерички и бољи од кључних ријечи дугог репа и могу се користити у свим врстама чланака. На пример, када неко пише о бренду ципела, он може написати текст "ципеле" или "обуће" више пута током читавог текста. Ако желите да добијете највишу тачку на Гоогле-у, онда морате користити све кључне ријечи у свим вашим чланцима. Већина ових кључних ријечи осигурава доношење квалитетног саобраћаја јер је њихова стопа конверзије нижа од фокусираних кључних ријечи.

Кључне речи дугог кључа

За разлику од кратких кључних кључних ријечи, кључне ријечи дугог репа се састоје од двије до три речи и специфичније су и саобраћајно оријентисане. На пример, "розе ципеле за жене" су кључна реч дугог репа и могу се користити преко брендова за обућу или продавница обуће. Ако неко унесе у претраживаче, сигурно ће видети ваше странице ако сте прецизно рангирали ову кључну реч. У поређењу са кључним речима са кратким репом, дуготрајне кључне речи су једноставне за коришћење и могу се подијелити у различите фразе за боље резултате. Стопе конверзије дугих кључних кључних речи знатно се повећавају ако их користите у облику фрагмента, фраза и варијанти..Уверите се да не користите исту кључну реч на више од два дела садржаја јер може смањити број приказа вашег сајта.

Брендиране кључне речи

Кључне ријечи са кључним ријечима су оне кључне ријечи које могу или не морају садржавати фразе вашег предузећа или бренда. Ако неко тражи бренд као што је Аппле, он ће је откуцати у Гоогле претраживачу, а ако сте рангирали сличну кључну реч, постоје шансе да ће ваш веб сајт бити видљив. Ако желите да добијете добар ранг у резултатима претраживача, морате да користите брендиране кључне речи јер повећавају свест вашег бренда међу посетиоцима. Будите сигурни да укључите фразе и варијанте са својим брендом, а ваш циљ треба бити да добијете број један у резултатима претраживача.

Не-брендиране кључне речи

Кључне ријечи без брендова не садрже имена вашег предузећа. Они имају за циљ да привуку све више и више људи ка вашем бренду и да их у великом броју користе на социјалним медијима. Они су сасвим различити од брендираних кључних речи и требали би бити добро позиционирани тако да се све више људи привлачи на вашу веб страницу.

Инферред кеивордс

Ове кључне речи су познате и као географске кључне речи или гео кључне речи. Они садрже називе локација и релевантне фразе. На пример, можете написати "црвене ципеле у Лондону". Овдје пружате својим читаоцима идеју да се ваша компанија налази у Лондону и бави се црвеним ципелама за мушкарце, жене и дјецу.

Сезонске кључне речи

Сезонске кључне речи су кључне ријечи које се користе за вријеме Божића, Ноћ вештица, Ускрса или друге сезоне. Они се лако могу рангирати у тим данима и могу вам осигурати да добијете више онлине продаје.

Некатегоризиране кључне речи

Различити људи праве правописне грешке или типове варијација приликом уношења фраза у тражилице. На пример, Американци пишу "омиљене" док Европљани и Канадчани називају то "омиљеним". Ове погрешно написане кључне ријечи можете рангирати како бисте покренули велики промет на вашим веб страницама.

November 29, 2017