Back to Question Center
0

Семалт Екперт открива савете како да искључите Бот саобраћај из Гоогле аналитике

1 answers:

Саобраћај бота, унутрашњи саобраћај и сајбер безбедност су рангирани као најважнији проблеми у свету дигиталног маркетинга . Значај одржавања статистичких података Гоогле аналитике не може се довољно нагласити. Презентација извештаја Гоогле аналитике говори више о вашим одлукама и вештинама маркетинга на мрежи. Гоогле аналитика игра кључну улогу у пружању помоћи продавцима да разумеју и анализирају саобраћај усмерен ка њиховим сајтовима.

Саобраћај бота је један од најосновнијих и потенцијалних извора који доприносе лажним подацима - giochi acquatici gonfiabili.

Андрев Дихан, менаџер за успех купаца Семалт , препоручује искључивање бота и унутрашњег саобраћаја са ваше странице која ће побољшати његове перформансе.

Шта требате знати о бототском саобраћају

Цравлерс, ботс и паучи су аутоматизоване апликације које комплетирају задатке на интернет платформама без контроле. Статистике показују да саобраћај са бота контролише више од половине саобраћаја који се генерише на платформама. Према ИТ стручњацима, саобраћај са бота расте са врло високом стопом, где се избацује саобраћај који ствара људство.

Пораст промета саобраћаја, малвера и тројанског вируса подразумева зашто је неопходно искључити и контролисати саобраћај бота у вашим подацима и извештајима Гоогле аналитике. Будите заинтересовани за читање и тумачење извештаја..Пропустљивост може померити ваша постигнућа у погрешном смеру.

Како детектовати бот саобраћај из ваших података

Квалитет ваших извештаја и података је много бољи без промета са ботом. Међутим, саобраћај бота не може бити откривен у вашим Гоогле Аналитицс подацима јер се не учитава на Јавасцрипт. Срећом, не морате да бринете о свим врстама бота. Постоје добри боји који раде на вашем благостању као што су гусари. Добри боји су искључени из извештаја Гоогле аналитике по подразумеваној вредности.

Друга врста бота, лоших ботова, представља велику опасност за вашу кампању. Лоше боте посјећују вашу веб страницу с циљем увођења тројанског вируса, злонамјерног софтвера, чишћења садржаја и спамирања. Лоше боте карактеришу имитација, где они подразумијевају људско понашање што отежава разликовање бота од легитимних посетилаца.

Уклањање роботског промета из Гоогле аналитике

  • Посетите поставке Админ Виев и кликните на опцију "Искључи све хитове из познатих паука и бота".
  • Проверите сумњиви саобраћај и користите важеће име хоста да бисте искључили откривени саобраћај.
  • Отворите опцију својства, кликните на дугме 'Информације о праћењу' и потврдите на 'Листа за искључивање упута'.

Ова метода ради на искључивању сумњивих и откривених бота из вашег извјештаја. Ова метода ради и за мале и велике веб странице. Искључујући све бот хитове од познатих паука и бота ефикасно раде за добар број. Чишћење извештаја Гоогле аналитике омогућава власницима бизниса да доносе одлуке у вези са благостањем свог пословања. Размислите о техникама имплементације које ће блокирати покушаје хакирања, малвера и тројанског вируса који утичу на вашу веб страницу. ДатаДоме, топ-рангирана ИТ компанија је дошла до спашавања власника бизниса. Компанија нуди решења за бот саобраћај контролишући врсту бота која посећује вашу веб локацију. Наведени савети ће вам помоћи да постигнете чистије и прецизније податке Гоогле аналитике.

November 28, 2017