Back to Question Center
0

Семалт Екперт објашњава како искључити унутрашњи саобраћај из Гоогле аналитике

1 answers:

Људи желе да користе Гоогле аналитику која је слободна са Веба. Гоогле нуди услугу како би власницима веб сајтова омогућила праћење и надгледање свих саобраћаја који посећују њихове веб странице како би спријечили власнике спам и друге врсте спама. Јасно је да људи препознају да њихове активности на сајту могу такође генерисати саобраћај који Гоогле Аналитицс може покупити и укључити га у извештаје - name in nautical flags. Ако неко није блокирао овај унутрашњи саобраћај, не постоји начин да се осигура да су примљени резултати тачни. Блокирање унутрашњег саобраћаја значи да се искључује њихова посета на сајту и запосленима, као и свима осталима који имају приступ месту од организације.

Једини начин да се последично добије тачан резултат саобраћаја без скеве је искључивање унутрашњег саобраћаја од пузања помоћу аналитике. Важност овога је да унутрашњи саобраћај не изазива само извештаје о саобраћају, већ и стопе конверзије. Поправљање овог проблема је једноставно, а корисници могу бирати између две опције.

Риан Јохнсон, виши менаџер продаје Семалт , разматра смернице које треба пратити за сваку предложену методу.

Методе искључивања унутрашњег саобраћаја

# 1 Без додатка за преглед Гоогле аналитике

Метода служи као један од најлакших метода који се користе за спречавање унутрашњег саобраћаја од организације. Са додатком Не Гоогле аналитике, нема начина да алат може пратити интерне активности. Добро функционише са Фирефок претраживачем. Ако се не може користити екстензија, постоји алтернатива. Корисници могу такође користити додатак за искључивање Гоогле аналитике. Она функционише на исти начин као Нема Гоогле аналитике јер спречава све долазеће саобраћај из унутрашњег саобраћаја. У поређењу са другим, ради на неколико претраживача. Ови претраживачи су попут ИЕ, Сафари, Гоогле Цхроме, Фирефок и Опера..Када користите ове проширења, увек запамтите следеће тачке:

 • Екстензија ради само са прегледачем на који га корисник инсталира. Људи не би требали претпоставити да ради за све прегледаче само зато што је у једној. Ако користите неколико претраживача, обавезно инсталирајте додатак у сваком од ових претраживача.
 • Такође, дизајн екстензије није да спречава појављивање других веб локација на извештајима о саобраћају. Они само ограничавају приступ Гоогле аналитике за све интерне странице.
 • Ако неко жели да Гоогле Аналитицс приступи информацијама, само онемогућите додатак.

# 2 Подешавање ИП филтера Гоогле аналитике

Начин блокирања унутрашњег саобраћаја је прилично чест код људи који спашавају интегритет својих података о саобраћају. Зато Гоогле подржава филтере за ипв4 и ипв6. Блокирањем статичке ИП адресе, онда је могуће блокирати сав промет који долази са те одређене ИП адресе. Ево како то да урадите:

 • Ако неко жели сазнати своју ИП адресу, они треба да посете веб локацију ЦмиИП. Копирајте или забележите ИП адресу.
 • Отворите Гоогле Аналитицс и идите у опцију Админ.
 • Затим, одаберите Селецт Филтерс у одељку Аццоунт.
 • Изаберите филтер за додавање и дајте новом прилагођеном филтру име
 • .
 • Тип филтера треба да буде унапред дефинисан.
 • Изаберите да изаберете из менија који се појави и убаците ИП адресу од које не желите да снимате саобраћај.

Ови се занемарују саобраћај са једне одређене ИП адресе. Ако намеравате искључити низ ИП адреса, пратите исту процедуру горе. Међутим:

 • Изаберите прилагођену врсту филтера.
 • Постоји поље филтера које треба попунити под опцијом искључивања и изабрати ИП адресу.
 • Узорак филтера треба да садржи израз који одговара свим ИП адресама које жели да искључи.
 • Уштедите.
November 28, 2017