Back to Question Center
0

Семалт Екперт дели водич за искључивање бота и пајкера ​​за претрагу из извештаја Гоогле аналитике

1 answers:

Извештај Гоогле аналитике који се односи на веб саобраћај је предност за власника веб сајта. Међутим, то понекад може бити невероватна битка између доброг и лошег. Неки људи можда нису свесни чињенице да неки од података о саобраћају садржани у извештају Гоогле аналитике потичу од робота. Онлине ботс и пауци су иза извртаних података у ГА. Они имају потенцијал да утичу на то како се подаци приказују што може штетно за здравље маркетиншке кампање и накнадне одлуке - cheap unmetered bandwidth vpsa.

Власници сајтова, међутим, не би требали бринути због тога што постоји начин да се открије и ослободи саобраћаја који генеришу пауци и боји. То значи да ће информације које обезбеди Гоогле Аналитицс бити много поузданије након имплементације ових задатака. Не постоји одређени начин да спам бот не постане доступан на веб локацији. Чак и тако, постоји начин на који корисници могу искључити спам и претрагу бота саобраћаја из извештаја. Велики проценат ових ботова је подложан овим методама.

Након водича за спровођење од стране Јасон Адлер, водећег стручњака Семалт , може се повећати вредност и поузданост алтернативног броја регистрованих посета.

Коришћење информација из бесплатног извештаја о боту чини га поузданијим. Такође, он дозвољава власнику да валидира платформе за посетиоце. Врхови и корита постају очигледни и јаснији у оквиру креираних графова.

Гоогле аналитика користи ЈаваСцрипт..Тешко је тражити и нежељене поште да претражују ЈаваСцрипт. Како технологија наставља да се развија, тако су и бот развијачи. Сада, нежељени блоги могу уочити рањивости у ЈаваСцрипту, као и да га поправе за информације. Постоји неколико бота које Гоогле аналитика искључује из своје анализе. Међутим, постоји и велики број њих који уживају у спамминг веб локацијама и рушењу сервера, што значи да ће се ипак појавити у аналитичким подацима.

Како изузети базе претраживача у Гоогле аналитици

Сада је могуће филтрирати податке о саобраћају на веб локацију, како би видели који од њих је из природних људских активности и оних који потичу од нежељене поште и бота за претрагу. Моћ да се то уради лежи у функцији искључивања свих хитова од познатих бота и паука. То је поље за потврду у одјељку Виев админ у ГА.

Кораци да прате искључивање свих познатих боксова и паука

1. Креирајте приказ "тест" у оквиру Гоогле аналитике

Омогућава кориснику да изврши промене које желе задржати интегритет својих првобитних података у главном приказу. Такође делује као извор поређења тако да власник може идентификовати промене које се дешавају након искључивања. Уз задовољавајуће резултате, сада искључите боте из главног приказа.

2. Елиминисати боте и пауке

Крећите се до одељка "Админ" у алатки Гоогле аналитике, изаберите поставке приказа и проверите опцију искључивања свих погодака од бота и паука. Након што заврши ово, саобраћај ће сада бити слободан од свих претраживања и спам бот промета, што олакшава и јасније извештава о људском саобраћају.

3. Аннотате на Гоогле аналитици

Направите анотације на графиконима ГА да бисте узели у обзир било какав пад саобраћаја након имплементације искључења саобраћаја.

Заклучение

Може се приметити пад промета, што све зависи од количине саобраћаја који генеришу боји. Преглед и преглед главног приказа помоћи ће да се одреди гдје се саобраћај смањује, што је извештавање поуздано.

November 28, 2017