Back to Question Center
0

Семалт Екперт дефинира разлог зашто не треба користити листу за искључивање упута да не чувате нежељену пошту

1 answers:

Многи људи покушавају да се реше спам упућивања у Гоогле аналитици. Разлог је то што доводи до преокренутих извјештаја који могу промијенити како власници веб страница доносе одлуке о својим маркетиншким кампањама. Листа за искључење упућивања је један од начина за то. Међутим, колико год је добронамерно, стручњаци сматрају да је ово страшна идеја. Колико људи и даље тврде колико би то могла бити лоша идеја, нико никада није искористио прилику да објасни разлог зашто.

Јасон Адлер, менаџер за успех купаца Семалт Дигиталне услуге, покушаће овде да направи ово објашњење - vi daylin t tablet for kids.

Постоји много чланака о начину на који треба ићи на уклањање непожељне спам адресе. Међутим, концентришемо се само на то зашто не треба користити листу за искључење упута. Гоогле задржава употребу листе да искључи било који промет који произилази из продавница за куповину трећих лица. Кроз овај начин Гоогле аналитика спречава пребројавање купаца у новим сесијама кроз повратне и повратне куповине. То се дешава када клијент оде на страну треће стране и касније се враћа на страницу за потврђивање наруџбе.

Једноставна дефиниција коју даје Гоогле може проузроковати заблуде са јавношћу. Фраза која наводи да када искључите реферални извор, сав промет који долази из тог забрањеног домена не покреће нову сесију, збуњује много..

Људи ће због тога претпоставити да ово искључивање значи да Гоогле аналитика неће укључити посјету из извјештаја. Обично није случај. Оно што се наставља јесте да Гоогле покушава да повеже тренутну посету оригиналном посетом веб локацији. Поред тога, спречава препознавање било каквих рефералних информација. Ипак, постоји очигледна посета, само да нема извора.

Ево демонстрације онога што то значи:

Једна веб страница стацковерфлов.цом има везу до сајта на којем је власник. Ако особа која посети "усамљени" сајт кликне на линк или домен, она се појављује као референт из СтацкОверфлова у Гоогле аналитици.

У прегледу радне површине наводи се да постоји један активан корисник на сајту, наводећи СтацкОвервиев у највишем друштвеном саобраћају. Сада, ако се одлучите да додате нови домен на листу за искључење упута и кликнете на исту везу, али из другог претраживача, Гоогле аналитика ће и даље снимити посету. Углавном, листа искључења чува све домене укључене у листу. Према Гоогле аналитици, што се тиче ње, приступ из новог претраживача покреће нову сесију, третирајући акцију као новог корисника. Према томе, аналитика га третира као директну посету, јер не садржи никакве рефералне информације.

Ако укључи превише спамми веза и домена на њихове листе за искључење упућивања, они могу радити против власника веб странице и окренути се директном саобраћају. Због тога се завршава са циљем да се спам упућује у спис из извештаја Гоогле аналитике, а на месту, алтернативна саобраћајна алтернатива пуца. У сваком случају, метрика веб сајта ће остати искључена.

Заклучение

Ако спам препоруке постану претња, узмите у обзир да не користите листу за искључење упућивања да бисте их се решили

November 28, 2017