Back to Question Center
0

Семалт: Ефективни начини искључивања унутрашњег саобраћаја у Гоогле аналитици

1 answers:

Једна од најједноставијих грешака које компаније, агенције и појединци занемарују када је у питању пребројавање њиховог месечног броја је укључивање њиховог саобраћаја на веб странице њихових клијената. Изгледа да је безначајан, али има велику улогу у стопи конверзије, пошто повећава саобраћај који добија од посетилаца.

Постоји неколико начина, које је одредио Андрев Дихан, менаџер успјеха клијента Семалт Дигиталне услуге, које можете користити за ублажавање овог проблема. Они се крећу од једноставних инсталација до оних који захтевају ресурсе за имплементацију. Једна ствар коју треба запамтити је увек имати посебан рачун за анализу у коме се могу чувати сви сирови подаци као резервне копије.

# 1 Плугин опт-оут ​​претраживача за Гоогле аналитику

Најлакше је имплементирати. Сви корисници који желе блокирати требају преузети и инсталирати Гоогле Аналитицс додатни претраживач за брисање - data security in Portland. Када буду инсталирани, више неће моћи да шаљу податке о посетиоцима аналитици. Ради тако што забрањује ГА ЈаваСцрипт-у да шаље информације о посети. Међутим, то не дозвољава кориснику да изабере који су подаци блокирани. Стога, ако постоје неке информације које треба пренети податке о посјети, онда онемогућите екстензију.

Инсталирајте додатак на све корисничке профиле, прегледаче и све уређаје који имају приступ прегледачу. Такође, запамтите да је додатак укључен за све профиле. Према томе, ако је тренутни профил у употреби оно што покреће тестове, онда пређите на други профил или онемогућите додатак да бисте видели да ли праћење ради исправно.

# 2 Прилагођени филтери засновани на ИП

Једна ИП адреса :

Идите на картицу Админ у ГА и изаберите филтере. Од овога, одаберите филтер за додавање новог филтера. Одавде убаците прилагођени филтер користећи једну ИП адресу. Након подешавања параметара кликните на саве, а затим изађите..

Опсег ИП адреса:

Следите исту процедуру за појединачне ИП адресе. Међутим, након избора новог филтера, изаберите прилагођени филтер у типу филтера, а изузмите ИП у пољу за искључивање филтера. Коначно, убаците опсег за ИП у шаблону филтера.

# 3 Прилагођени филтери засновани на ИСП

Искључивање саобраћаја од ИСП-а може бити путем унапред дефинисаног или прилагођеног филтера. На исти начин, може се игнорисати ИСП из ГА. То је или један који користи ИСП домен или ИСП организацију. Разлика је у томе што се односи на регистровано име према Интернет провајдеру, док други значи географски домен ИСП-а. Предефинисани филтер само дозвољава да ради са доменом ИСП-а.

ИСП домена:

Користите исту процедуру за низ ИП адреса, користите унапред дефинисани филтер у типу филтера, а затим искључите домен ИСП-а.

Организација ИСП:

Тип филтера треба да буде прилагођени филтер, а затим искључите организацију ИСП-а у поље филтера. Затим убаците свој домен у "од ИСП домена".

# 4 Поставите ЈаваСцрипт цоокие

Два начина за кориштење су _сетВар и _сетЦустомВар . Разлика између ове две је да _сетВар користи поље Дефинисан за кориснике, а други не може. _сетВар омогућава кориснику да подеси филтер профила који могу користити да искључе лични промет. Алтернатива _сетЦустомВар користи напредне сегменте који омогућавају филтрирање саобраћаја. То значи да се подаци које филтрирају долази након што прође кроз ГА.

_сетВар : поставити прилагођени филтер у тип филтера, треба да буде корисничко дефинисано поље филтера и да запосленог користи као шаблон филтера.

_сетЦустомВар : искључите прилагођену варијаблу (кључ 1), а затим изаберите оне који тачно одговарају запосленом. Затим укључите прилагођену варијаблу (вриједност 01) и тачно одговара Да

November 28, 2017