Back to Question Center
0

Сегменти Гоогле аналитике & ндасх; Семалт Пракса

1 answers:

Када говоримо о Гоогле аналитици са другима, вероватно сте чули "Ја тражим савете", "Никада нисам користио Гоогле аналитику" и друге сличне ствари. Артем Абгариан, стручњак Семалт , каже да је важно користити сегменте у Гоогле аналитици ако желите да стекнете довољан број посетилаца на вашој веб страници.

Који је сегмент?

У Гоогле аналитици, сегмент је посебна врста података или техника која вам даје идеју о квалитету вашег саобраћаја. Гоогле аналитика нам нуди пуно шансе да побољшамо укупне перформансе сајта и сесије, као и стопу одсуства корисника - lampadario con ventilatoren. Ако желите да имате идеју о томе која врста страница или чланака добија више приказа и колико органских приказа ваше странице добијају, то бисте требали урадити користећи ГА сегменте. То би вам такође помогло да смањите своје податке тако да можете добити специфичније и добро упућене резултате него раније.

Зашто вам требају сегменти?

Дозволите ми да вам кажем да се ваша веб страница и њени подаци не могу заштитити или правилно агрегирати без сегментације. Ово вам може помоћи да извучете исправне закључке. Стручњаци кажу да су сви подаци и информације у збиру срања, тако да морате добити сегментацију. На пример, ако желите осигурати квалитет посетилаца вашег сајта, морате подијелити Гоогле Аналитицс и његове податке у сегменте и креирати релевантне филтере..Подаци су тако агрегирани да не можете направити никакве стратегије без одговарајуће сегментације. Можете наставити да промовишете своје веб странице и производе онлине, али нема користи јер нећете добити никакву продају или ангажовање корисника.

Како направити сегмент у Гоогле аналитици?

Ако желите да направите сегменте у Гоогле аналитици, прва ствар коју треба да урадите је да уредите филтере и преименујете их на основу природе вашег сајта. Дозволите ми да вам кажем да су сегменти лако уређивати, обрисати или преименовати, али не можете уклонити стварне податке, јер то може оштетити вашу веб локацију у целини. За многе од нас никада није било важно креирати сегменте, али без њега не можете бити сигурни да добијете квалитетан саобраћај из претраживача .

Типови сегмената

Постоје две главне врсте сегмената, сегменти система и прилагођени сегменти. Сегменти система су они који нуде фиксне функције и опције у Гоогле аналитици и не могу се мењати када се креирају. Међутим, они се могу прилагодити вашим страницама као и профилима друштвених медија. Сегменти система су корисни јер су корисни за мобилне уређаје и могу вам пружити пуно приказа са мобилних уређаја. Прилагођени сегменти су компликованији и мање популарни од сегмената система. Они такође нуде различите опције за одабир у Гоогле аналитици. На пример, можете креирати сегменте који филтрирају посјетиоце који проводе мање од тридесет секунди на вашој веб локацији. Такође је могуће креирати сегменте како бисте приказали циљане стране на својим веб страницама. Све ово ће побољшати укупне перформансе ваше веб локације, а квалитет вашег саобраћаја би се побољшао у целини.

November 29, 2017