Back to Question Center
0

Савјети из Семалта: алтернатива да ли имате прецизне податке у Гоогле аналитици

1 answers:

Тачност ваше статистике, података и извештаја у Гоогле аналитици подразумева више о вашим пословним идејама и стручности. У маркетингу садржаја, ботс, цравлерс и паука негативно утичу на корисничке податке без њиховог пристанка. Франк Абагнале, Семалт Менаџер успеха за купце, каже да се искључујући филтери најчешће користе власници предузећа да ограниче интерни и ботски саобраћај са посетилаца.

Спамери користе спам спам, малвер и вирус вируса да генеришу саобраћај на вашој веб локацији. У већини случајева, опортунисти лажу свој идентитет и сматрају се великим сајтовима који посјећују вашу веб страницу. Различити алати и технике су постављени како би помогли продавцима садржаја, а власници предузећа разликују лажни и легитимни саобраћај - online computer services in Portland. Пре блокирања бота, препоручљиво је напоменути да постоје и добри и лоши ботови.

Аспекти који се користе за филтрирање бота и унутрашњег саобраћаја

Неколико аспеката се користе за филтрирање злонамерних веб локација и лажни промет. Такви аспекти укључују имена домаћина, провајдере услуга, локацију и ИП адресу. На пример, продавац може користити филтер са важећим хостнаме-ом да би филтрирао референт гхост и саобраћај..Користе се доказане технике за филтрирање малвера, тројанског вируса и духовног саобраћаја.

Гоогле аналитика углавном складишти нефилтриране податке и записе. Након тражења одређеног извештаја, Гоогле аналитика поново прегледа ваше податке, филтрира нежељену пошту и промет саобраћаја пре подношења извјештаја вама. Специфични извештаји се претежно враћају додавањем напредних сегмената или додавањем главних димензија.

Утицај филтрираних података на ваше извештаје

Гоогле аналитика користи алгоритам узорка за филтрирање и узорак података. Филтрирање података се извршава стварањем три приказа који укључују подразумевани приказ, тест и главни приказ. Маркетинг особе са намером да потпуно филтрирају саобраћај са својих сајтова саветују се да избегавају слање података у Гоогле аналитику.

Гоогле менаџер ознака помаже клијентима да сортирају свој саобраћај у унутрашњем или спољном саобраћају пре него што се пошаљу у Гоогле аналитику. Испод је водич по кораку по томе како подаци улазе у Гоогле аналитику:

  • Посетиоци и клијенти кликну преко ваше странице
  • Гоогле менаџер ознака (ГТМ) учитава
  • Управитељ ознака покреће ознаку Гоогле аналитике
  • Приказ ваше странице се шаље на Гоогле аналитику
  • Гоогле аналитика отвара вашу страницу и покреће филтере на својим страницама
  • Приказ странице се приказује у приказу Аналитике

Међутим, ажурирани процес укључује само прва три корака. Према стручњацима, коришћење Гоогле Таг Манагер-а има доста предности и користи у односу на Гоогле аналитику. Што се тиче пословних могућности као што су маркетинг, оглашавање, истраживања и трговина, Гоогле Таг Манагер помаже продавцима да извршавају заједничке задатке. Заштитите тачне податке од бота и унутрашњег саобраћаја и уживајте у великом повраћају у својој делатности. Гоогле менаџер ознака је играо кључну улогу у пружању помоћи корисницима блокирања нежељеног саобраћаја, малвера и покушаја тројанског вируса за своје рачуне и веб локације. Менадзер користи информације и варијабле да блокира нежељени промет.

November 28, 2017