Back to Question Center
0

Основни разлози за уклањање локалног домена из листе реферера & ндасх; Пракса из Семалт

1 answers:

Лиса Митцхелл, Семалт Менаџер Суццесс Манагер, каже када имате веб страницу, ваш тим је обавезан да тестира ово и то. Ако у било ком тренутку неко из вашег тима покреће развојну верзију ваше веб апликације са кодом за праћење Гоогле аналитике, онда ће они морати да ударе у неке досадне ствари.

За почетак, локални хост наставља да се појављује у извештајима реферера. Друго, метрике вашег сајта, као што су стопа отиска, број прегледа страница, стопе конверзије и тако даље. Као што је то случај, ове метрике ће бити искривљене јер, како члан тима врши тест на веб локацији, ствари се мешају. Не бисте то желели, зар не?

Брзи поправак

Ову ситуацију можете решити на веома једноставан начин. У ствари, имате на располагању три начина. Без обзира на ваш избор, поправак ради само за нове посете. Постојећи подаци ће остати оштећени, а ништа о томе не можете учинити.

Додајте филтер за искључивање у Гоогле аналитику

Додавање филтера за искључивање на ваш налог Гоогле аналитике је најједноставнији и најлакши начин за уклањање система од мешања различитих метрика. Ни ти не би требала интервенције од техничког тима. Ево неколико савета:
  • отворите свој налог Гоогле аналитике, а затим изаберите 'Админ.'
  • посједује колону за приказ кликните на 'Филтери'
  • поставили нови филтер тако што су изабрали 'Нови филтер'
  • креира нови 'Предефинисан филтер', који ће искључити веб саобраћај на име 'лоцалхост' хоста.
<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5, текстуално поравнање: оправдати; "> Имајте на уму да ћете можда морати промијенити име локалног хоста на било који локални назив хоста који ваш тим користи. Још боље, ако развојни тим догађа да дели вашу мрежу, онда можете искључити цијели ИП опсег На тај начин, ваша метрика неће бити збуњена. Једноставно подесите филтер како бисте искључили "саобраћај са ИП адреса" и завршили сте.

Мењање ЈаваСцрипт-а за праћење за искључивање хоста

Ово је разумни избор у поређењу са неусаглашеностм са филтерима Гоогле аналитике. Само идите на фрагмент за праћење и идентификујте имовину која се користи за држање табова на анализи. Ако сте можда надоградили Универсал Аналитицс, онда ћете се упустити у нешто слично овоме: га ('креирај', УА-98765432-1 ',' вебсите.цом ').

Имајте на уму да ћете уместо примера.цом користити стварни домен. На срећу или нажалост, мораћете бити умешан у технички жаргон. На пример, можда ћете морати да користите иф-изјаву негде на коду. Иако се споменуло да је тај процес једноставан, он захтева писање новог кода.

Прескочите ЈаваСцрипт у вашем предложак

Ако ваша веб локација користи ПХП језик као случај ВордПресса, можете подесити подножје које случајно укључује и фрагмент Гоогле аналитике. Постоји чак и могућност да ваш сервер дозвољава веб апликацијама да се покрећу у развојном моду или у производњи. Без обзира на случај, никад не можете погрешити.

У покрету

Када сте направили ове промјене, потребно је видети да ли су ефикасни или не. Урадите тест дан или два касније за потврду. Изаберите одговарајући опсег података, који не укључује дане пре промене.

November 28, 2017
Основни разлози за уклањање локалног домена из листе реферера & ндасх; Пракса из Семалт
Reply