Back to Question Center
0

Искључења препорука за Гоогле аналитику & ндасх; Све и више Семалт Екперт

1 answers:

Не би било погрешно рећи да је Гоогле Аналитицс један од најјачих и најсвеобухватнијих алата за праћење свих врста извора промета. Сигурно је да посетиоци који долазе на ваш сајт су прави људи, а не ботс и ботнети који могу нанети штету вашој веб локацији у року од неколико дана. Можете генерисати саобраћај преко веб локација друштвених медија, реклама, маркетинга путем е-поште или директног саобраћаја из претраживача - top websites developers. За ово би требало да напишете занимљив и информативни садржај и убаците вашу везу на сајтове друштвених медија како бисте привукли велики број људи.

Док су основе Гоогле аналитике лако разумљиве, требало би да обратите пажњу на то како да конфигуришете сајтове на основу природе вашег пословања. Гоогле је својим корисницима пружио пуно савета, трикова и информација и то је добра ствар за учење из својих онлине туториала. У ствари, сви ми можемо конфигурирати и реконфигурирати канале и њихове системе.

Јасон Адлер, менаџер за успех купаца Семалт , овде је говорио о томе како функционира искључивање референци, које врсте домена треба искључити и како да конфигуришу листе за искључење упућивања.

Како функционише искључивање референци из Гоогле аналитике

Искључење упућивања Гоогле аналитике ради тачно онако како га је Гоогле описао. То ће искључити саобраћај забележен из неколико домена у вашем извјештају о упућивању..То значи да не можете генерисати саобраћај из тих извора. Процес функционише када прилагодите подешавања у опцији реферала и блокирате домене од места на којима не желите да добијате приказе. Искључујући те линкове из вашег упута ће осигурати да ваша страница добије квалитетан саобраћај, а њихови извори су легитимни. Такође је важно одредити колико сесија вашој веб локацији треба. То значи да ако искључите саобраћај из неких домена, онда посетиоци из тих веза неће моћи да отворе ваше веб странице. На пример, ако је УРЛ вашег сајта абц.цом, онда можете активирати листу изузетака за претплату Гоогле аналитике. Посетиоци из друштвених медија, а посебно Фацебоок и Твиттер ће пристати на вашу веб страницу, али њихова посјета неће бити пребројана према вашој зараде АдСенсе-а.

Који домени треба искључити

Требали бисте искључити све домене које нису оригиналне или изгледају лоше. Постоје два случаја када желите да се неки домени искључе. Пре свега, требало би да проверите и блокирате све непознате, тридесетчланске домене и њихове аффилиате везе. Ако људи из тих веза трећих лица посете вашу веб страницу, они неће моћи да створе било какав проблем за вас. Ово се односи на све треће стране и имена домена. Морали бисте бити сигурни у њихову легитимност и аутентичност, у противном нема потребе за ризиком. Требали би такође блокирати домене са више веза. У случају да ваша веб локација има везе са великим бројем сајтова у облику постова за госте, требало би да се крећете између њих и проверите са којим местима желите да идете. Сви они домени који изгледају неистинити морају бити блокирани да би остали сигурни на интернету.

Подешавање искључења упућивања Гоогле аналитике

Требало би да конфигуришете искључење упућивања Гоогле аналитике тако што ћете додати нова имена домена на листу за искључење упућивања. За ово треба да направите списак свих тих домена и онемогућите њихове везе у одјељку админ-а Гоогле аналитике.

November 28, 2017