Back to Question Center
0

Да ли желите да искључите унутрашњи саобраћај из Гоогле аналитике? Семалт експерт говори како

1 answers:

У интернет маркетингу, постизање сталне понуде посетилаца је циљ сваког продавца. Међутим, сваки посетилац не може да се рачуна као потенцијални клијент. У већини случајева, ваше особље или други субјекти могу контактирати сервер за одређену сврху. У овом случају, можда ћете желети да уклоните такве посете особља из вашег система. Ове туре имају тенденцију да формирају неке од најтежих услова коришћења веб сајта - nanobionic ultra slimming body gel ????????. Одговарајућа елиминација посета особља из ваше статистике може повећати тачност резултата аналитике, као и стварну слику о врстама саобраћаја које привлачи веб страница.

Андрев Дихан, менаџер за успех купаца Семалт , у овом чланку наводи неке убедљиве савјете.

Релевантне информације о ИП адреси

Када посетиоци кликну на УРЛ вашег сајта, сервер идентификује сваку посету јединственом ИП адресом. ИП адреса представља механизам помоћу којег се претраживач који приступа серверу повезује. На пример, ИП адреса смартпхоне рачунара, таблет рачунара, десктопа или било ког другог уређаја. У другим случајевима, СЕО боји из Гоогле-а такође користе ове ИП адресе да персонализују своје циљање. Хакери такође могу користити ИП адресе како би усмјерили своје малициозне и вирусне нападе.

<п стиле = "лине-хеигхт: 1..5, текстуално поравнање: оправдати; "> Међутим, када корисници зависе од алтернативних средстава за интернет везу, ИП адреса може постати динамична. На пример, мобилни широкопојасни приступ, као и традиционална поља усмеривача, садрже ИП адресу која се мења. Да бисте одредили и елиминисали свој унутрашњи саобраћај, неопходно је пронаћи и разликовати га од других посетилаца. Битно је пронаћи локалну статичку ИП адресу корисника за Гоогле аналитику.

Искључујући ИП адресу

Важно је лоцирати корисничку ИП адресу пре него што наставите. Једноставно претраживање Гоогле-а "која је моја ИП адреса" може учинити Гоогле да вам да своју ИП адресу. ИП адреса је одраз географске локације од које корисник приступа интернету. Да бисте искључили појединачну ИП адресу, пријавите се на административни панел Гоогле аналитике. Са врха странице кликните на дугме за филтере. Одавде је могуће филтрирати име, локацију или ИП адресе из тренутног саобраћаја.

ИП адреса се увек појављује као број од 3 и 4 цифре одвојене децималном тачком. Сачувајте напредак сваког корака. Ако имате неку од више локација за ИП адресу, одвојите их са локала канцеларије понављањем горе наведеног процеса. Могуће је аутоматизовати блокирање неких ИП адреса у Гоогле аналитици. У новом менију филтера је изводљиво направити прилагођени филтер искључујући неке од грана које изаберете. Када прилагодите ова подешавања, кључно је запамтити да сачувате напредак.

Закључак

Искључивање неких ИП адреса из вашег саобраћаја може бити неопходна мера за фокусирање на вашу публику. Не само да доноси јаснију слику о конверзијама, већ и особама да открију алтернативне начине да дођу до других клијената. Могуће је постићи гео-циљање помоћу корисничких ИП адреса. У другим случајевима, спамери имају тенденцију ширења злонамјерног софтвера по ИП адресама. Раздвајање саобраћаја особља од других посетилаца може помоћи веб-сајту е-трговине да се одмара од вируса.

November 28, 2017