Back to Question Center
0

Семалт: Како уклонити бот саобраћаја из Гоогле аналитике

1 answers:

Да ли сте приметили да је број бота који ометају вашу веб локацију експоненцијално расту? Ако је ваш одговор "да", Мак Белл, Менаџер Суццесс Манагер Семалт , помоћи ће вам да се носите са овим проблемом! Као и свака веб платформа, Гоогле аналитика је немоћна за спам и бот активности, што утиче практично на сваку локацију. Заправо, то је проблем који претвара у стварну главобољу за онлине оглашиваче.

Шта је ботични промет?

У Гоогле аналитици, термин "активност бота" се користи да опише локацију под нападом злонамерних бота и робота. Оваква активност злонамерне активности на веб локацији може знатно смањити укупне перформансе и утицати на његов садржај - setup computer network.

Како да направите разлику од Бот активности у Гоогле аналитици?

Ево упутстава за корак по корак да баците активности у Гоогле аналитици:

  • Кликните на Ацкуиситион постављен у левој секцији, у том тренутку кликните на Цханнелс анд Алл Траффиц. Затим идите у одељак категорије "Уобичајени канал" у извештају и кликните на Напомена.
  • Да ли знате већину ваших референтних извора? Ако је ваш одговор не, а они не изгледају значајни за ваш подухват, ово је можда основни податак који показује да је ово промет са ботом..На дну странице кликните на "схов редови" да бисте добили потпуни преглед реферала.

Морате пратити спам поштујући упутства приказана у горе наведеним правилима, али само да би вас упознали са најпознатијим спамерима, склопили смо неколико случајева за вас:

  • 4вебмастерс.орг
  • траффицмонетизе.орг

Како превидети Бот активност у Гоогле аналитици?

Док Гоогле не реши ово питање, постоји неколико алтернатива које можете у међувремену размотрити.

  • Један од најбољих начина да се носите са описаним проблемом је креирање канала који заустављају одређени бот или ботове који негативно утичу на ваше податке.
  • Направите попис значајног броја области и поддомена које пратите у Гоогле аналитици.
  • Друга алтернатива коју можете извршити је да унесете све у Екцел листове и добијете информације које вам требају.

Задња, али не и најмања могућност је да обезбедите да саобраћај бота не утиче на податке Гоогле аналитике. Додавање канала је најбољи приступ његовом извршењу. Само пратите ове савете и никада се више нећете суочавати са горе описаним проблемом!

November 28, 2017