Back to Question Center
0

Како функционише размена линкова?

1 answers:

Основни начин генерисања линкова је размена позадинских линкова са веб страницама везаним за нише. Ове размене обично прате такве текстове као што су "препоручујемо", "наши спонзори", "наши партнери" или нешто слично њему. Предузећа мисле да ако се повезују са изворима, онда би овај извор очигледно требало да се повеже са њима. У супротном, предузећа би послала многе е-поруке са истим порукама. Поред тога што је резултат исходног стварања везе, он је јефтин или чак бесплатан начин за остваривање релевантних веза. Међутим, овај приступ изградње веза је од користи у прошлости, али не сада. Претраживачи су постали интелигентнији и схватили су да овакве долазне везе нису истински гласови за веб страницу, већ само начин да се веб сајт повећа на ранг листи. Због тога су претраживачи почели да дају мање вредности екстерним везама које су означене као реципрочне. Касније су реципрочне везе потпуно девалвиране, а многа мала предузећа су изгубила своје рангирање због њих. Овакве везе не изазивају строге Гоогле санкције, али највероватније неће дати никакву вредност вашој кампањи за оптимизацију. Реципрочне везе могу донијети одређену вриједност за сајтове. Међутим, ова вриједност ће бити већа него прије, а мање од квалитетних повратних линија. Ипак, мала вриједност и даље вриједи. Због тога не бисте уопште требало да одбаците узајамне везе. Ове врсте веза могу пружити другу корист - реферални промет. Вероватно нећете добити много референтног саобраћаја из реципрочних веза, али ипак, то може бити корисно за ваше онлине пословање.


Како креирати реципрочне везе?

Нису све узајамне везе једнако створене. Неке од њих су корисније од других, у зависности од веб извора са којим размијените повратне везе. Требали бисте само размјењивати везе с индустријским веб изворима. Изгледаће сумњичавом за претраживаче ако сте базирани у образовној сфери и малопродаји, на пример књиге, али размјењују везе са туристичком агенцијом. Међутим, можете пронаћи заједничко тијело са веб-сајтом који је бар мало повезан са вашом индустријом. На пример, ако је путничка агенција објавила чланак о књигама о теми авантура, тада ће ваша интернет трговина за књиге бити природна унутар овог садржаја.

Неколико веза са ирелевантним сајтовима неће повриједити вашу репутацију, али ако имате више, ризикујете да ваш профил линка буде сумњичав за претраживаче. Превише ирелевантних веза ће највероватније изгледати као спам и може подићи црвену заставу у вези са врстама активности везаних за повезивање са којима се бавите. У том случају, сви добијени реферални промет ће нестати пошто ће ове реципрочне везе бити девалвиране.


Још један разлог зашто би требало да будете изузетно опрезни према квалитету и релевантности веб сајта са којом размишљате јесте да можете бити кажњени због повезивања на веб странице ниске квалитете. Ако Гоогле открије да се повезујете са оним што он одређује као спамични веб извори са ниским квалитетом, ваша репутација као ауторитативни веб извор може бити уништена. Он даје негативан сигнал систему претраживања, а ваша страница ће се наћи на листи сумњивих онлајн извора.

Због тога што нисте сигурни у квалитет и углед веб извора, немојте размијенити везе са њим. То ће вам помоћи да избјегнете проблеме у будућности. Такође вам саветујем да прегледате статистику веб сајта током последњих шест месеци пошто вам може показати тренутну ситуацију на вебу (проток саобраћаја, конверзија, време које корисници проводе на локацији по посети итд.), а што је још важније, показаће да ли је веб сајт био кажњен од стране претраживача или не. Да бисте добили ове статистичке податке, можете користити Семалт Веб Анализер Source .

December 22, 2017