Back to Question Center
0

Семалт: Шта је стругање садржаја? 4 Врсте Веб садржаја који се скрађују на мрежи

1 answers:

Садржај стругања је дуплирање садржаја веб сајта ручно или кроз низ алати. Већина вебмастера и блогера заштита њиховог садржаја према законима о ауторским правима, а објављивање украдених информација као оригиналног је озбиљан злочин!

Нажалост, веб садржаји углавном су скривени због сумњивих и незаконитих разлога као што су индустријска шпијунажа, плагијат и крађа података. Међутим, легитимне и аутентичне сврхе очитавања садржаја су унос података, управљање садржајем, миграција података, конкурентна интелигенција, управљање репутацијом или анализа пословања.

Четири различите врсте садржаја који су оштетили на интернету:

Неки вебмастери и блогери користе садржај са реномираних веб локација и блогова, с обзиром на то да је повећање обима страница на њиховим сајтовима добро за претрагу рангирање мотора. И заправо, било који садржај је подложан стручењу, али су четири главне врсте оштетог садржаја поменуте у наставку.

1. Дигитални издавачи и директоријуми:

Дигитални издавачи и онлине директоријуми често су циљани програмери и програмери, који имају за циљ да скину садржаје са ових платформи за своје приватне блогове. Викати. цом је такав пример. Овај мултинационални интернет провајдер и онлајн директориј остварили су огроман успех у посљедњих неколико мјесеци. Пуно садржаја на овој страници је очишћено, а спамера увек потражити начине за чишћење више својих страница. Слично томе, Манта је позната веб страница на којој се преко 20 милиона брендова региструје за маркетинг. Нажалост, већина његовог садржаја је ошишана, а велики број бота се користи за ту сврху.

2. Некретнина:

Неколико година, агенције за некретнине су нападнуте од стране скрапера за садржај, а опоравак их је коштао више од 10 милиона долара.

3. Путовање:

Изгледа да је садржај скоро свих путних портала укинут. Ове компаније не само да пружају информације о најбољим дестинацијама у свету, већ и пружају путне услуге својим купцима. Путна места су лака мета скраћеница садржаја. Неке од водећих онлине агенција које су у опасности су Кајак, ТрипАдвисор, Прицелине, Триваго, Екпедиа и Хипмунк. Они су изградили мултибиллион долара мета-претрагу бизниса, а њихов садржај је често ископчан и поново кориштен на малим веб страницама и блоговима.

4. Е-цоммерце:

Тачно је да садржај сајта е-трговине не може бити лако окачен, али веб локације као што су еБаи и Амазон још увек су скучене за опис цене и производње Source .

December 22, 2017