Back to Question Center
0

3 Различити начини претраживања веба из Семалт

1 answers:

Значај и потреба за извлачењем података све више популаран са временом. Често постоји потреба за екстракцијом података са основних и напредних веб страница. Понекад ми ручно извлачимо податке, а понекад морамо користити алат јер извлачење ручних података не даје жељене и тачне резултате.

Без обзира да ли сте забринути због угледа ваше компаније или бренда, желите да пратите онлине клијенте који окружују ваше пословање, треба да извршите истраживање или морате држати прст на пулс одређене индустрије или производа, увек морате да скраћујете податке и претворите га из неорганизованог облика у структурирану.

Овде морамо да пређемо на 3 различита начина за екстраховање података са Интернета.

1 - cheapest vm hosting. Изградите свој лични гусар.

2. Користите алате за оштрење.

3. Користите претходно упаковане податке.

1. Буилд Иоур Цравлер:

Први и најпознатији начин за решавање проблема прикупљања података је да направите свој претраживач. За то ћете морати научити неке програмске језике и требати имати чврсто држање техничких задатака. Такође ће вам требати скалабилни и агилни сервер за чување и приступ подацима или веб садржају. Једна од основних предности овог метода јесте да ће се претраживачи прилагођавати према вашим захтевима, пружајући вам потпуну контролу над процесом извлачења података. То значи да ћете добити оно што заправо желите и можете да извадите податке са онолико веб страница колико желите, без бриге о буџету.

2. Користите Дата Ектрацторс или алате за оштрење:

Ако сте професионални блогер, програмер или вебмастер, можда немате времена за изградњу програма за скраћење. У таквим околностима, требало би да користите већ постојеће извлачаче података или алате за оштрење. Увоз. Ио, Диффбот, Мозенда и Капов су неке од најбољих алата за скрипање веб страница на интернету. Они долазе у бесплатне и плаћене верзије, што вам олакшава брзо прикупљање података са омиљених локација. Главна предност коришћења алата је да неће извлачити само податке за вас, већ ће га организовати и структурирати у зависности од ваших захтева и очекивања. Неће вам бити потребно пуно времена за постављање ових програма, а увек ћете добити тачне и поуздане резултате. Штавише, алати за веб скрапинг су добри када се бавимо коначном скупом ресурса и желимо да пратимо квалитет података током читавог процеса. Погодан је и за студенте и за истраживаче, а ови алати ће им помоћи да спроведу онлине истраживање.

3. Претпакирани подаци из Вебхоса. ио Платформа:

Вебхосе. Ио платформа нам омогућава приступ добро извученим и корисним подацима. Са решењем дата-ас-а-сервице (ДааС), не морате да подесите или одржавате своје програме за скраћење веба и да ћете лако моћи да добијете унапред пописане и структуриране податке. Све што треба да урадимо је да филтрирамо податке помоћу АПИ-ја тако да добијамо најрелевантније и тачне информације. Од прошле године, овим методом можемо приступити историјским веб подацима. То значи да ако је нешто раније изгубило, могли бисмо да га приступимо у мапи Ацхиеве Вебхосе-а. ио.

December 22, 2017