Back to Question Center
0

Семалт: Фамоус Унсцрапабле Вебситес

1 answers:

Да бисте ручно прикупили податке које желите ручно,. Алтернативно, можете користити низ алатки за извлачење веб података који имају за циљ читање, структуру и скраћивање података у одређеном формату. Међутим, неки вебсајтови су непропусни, што значи да они или користе технике анти-стругања или редовно мењају своје ознаке. На пример, ЛинкедИн, Алибаба и Фацебоок захтевају детаље пријављивања, нуде се да унесу ЦАПТЦХА и блокирају ИП адресе како би осигурали заштиту и приватност њихових корисника.

1 - utility app development. Фацебоок:

Фацебоок је једно од најпознатијих сајтова за друштвене мреже које имају преко 20 милиона активних корисника широм света. Постоји велики број апликација и програма за скраћивање података који имају за циљ издвајање појединачних информација са Фацебоок-а. Нажалост, већина алата нам не даје тачне и читљиве податке. Фацебоок је отежао спамере и хакере да прикупљају информације о својим корисницима. Може се добити само уз помоћ ХТМЛ парсера као што је Питхон, али већина вебмастера и фрееланцера чак ни не познају основе Питхона. Недавно је лансиран Фацебоок сцрапер да би извадио виталне информације са ове веб странице за друштвене мреже. Са Фацебоок скраћеницом, можете сакупити само имена и адресе е-поште корисника Фацебоок-а. Али ако желите сакупити детаљне податке, не можете користити овај алат или било који други слични стругач.

2. ЛинкедИн:

ЛинкедИн је још једна веб локација за друштвене мреже која је немогућа. Међутим, делимично можете извући податке са неколико веб страница, али већина информација је неприступачна. Можете само извадити информације из јавног профила ЛинкедИн помоћу Увоза. ио или Кимоно Лабс. Тржишни корисници не могу да искористе услуге чишћења због јаких сигурносних мера ЛинкедИн-а. Међутим, почели су да користе Леад Ектрацтор, који помаже у скраћивању јавних профила. Ова алатка може да оштети профиле линкова, имена и адресе е-поште. Али ако желите да добијете Скипе ИД, Иахоо Мессенгер ИД, потпуну адресу и Твиттер ИД корисника, ЛинкедИн вам неће дозволити да то учините.

3. Алибаба:

Алибаба је технолошки конгломерат који пружа пословне услуге потрошачима на мрежи. Нажалост, нема шансе да скријете податке са овог сајта. За разлику од Амазон и еБаи, Алибаба је отежавала својим корисницима да издвајају информације о својим производима, сликама, описима и ценама. У 2015. години, јавности је представљено више алатки који могу једноставно извлачити податке из Алибабе-а. Већина алата се плаћа и не долази до очекивања стартупа. Алибаба управља широким спектром пословања широм света и повезује купце са добављачима. У међувремену, она осигурава њихову приватност и не дозвољава било ком скривању података. Од октобра 2017, Алибаба има више од 500 милиона месечних активних корисника преко своје платформе. Алибаба је чак и надмашио велике Цлоуд играче као што су Амазон, Гоогле и Мицрософт у расту прихода у облаку. Она је имплементирала најбоље стратегије како би осигурала приватност својих добављача и блокирала све сумњиве ИП адресе у року од неколико секунди.

December 22, 2017