Back to Question Center
0

Да ли плаћање по клику Амазон оглашавање вреди инвестиција?

1 answers:

Ти трговци који желе да повећају своју онлине продају могу имати користи од Амазон ППЦ рекламне кампање. Овај Амазон програм је исправно креиран и успио да обезбеди онлајн трговцима са свим могућностима да направи више послова и повећа ваше органске ранг листе.

У овом чланку ћемо размотрити тактику оптимизације ППЦ-а коју можете користити како бисте повећали свој профит колико год је то могуће за категорију вашег производа.

Како је Амазон плаћао претрагу?

Почев од самог почетка да размотримо шта је Амазонова плаћена претрага.

Амазон прима милионе претраживања сваког месеца. Већина њих су купци који купују куповину који долазе у Амазон, а онај који жели да купи оно што им треба - estate appraisal and business valuation. Једноставно уносе своју жељу у поље за претрагу Амазон, а систем за претрагу пружа их најрелевантнијим за њихове производе за упите који сматра највероватније да задовоље жељу корисника. Ови резултати могу се сматрати органским. Међутим, постоје и плаћени резултати претраживања који купци могу видети у десној колони или испод органских резултата. Ови спонзорисани Амазон производи имају све шансе да постану добро купљени јер су видљиви циљној публици која има намеру да их купи.

Према овој кампањи, морате платити за сваки клик корисника на оглас. Прилично исто као у Гоогле-у. Цена по клику се може разликовати од једне тржишне нише до друге. Међутим, ако имате паметан приступ покретању Амазон Паи-Пер-Цлицк кампање, добићете високу повраћај инвестиција.

Да бисте учинили све тачно, потребно је да развијете своју стратегију оглашавања и прођете кроз све тешкоће пре него што почнете да оглашавате.

По правилу, победничка кампања за оптимизацију треба да садржи следеће фазе:

 • да истраживање тржишта пронађе циљане услове претраживања који се претварају у продају;
 • смањите листу термина за претрагу, уклоните све кључне речи које нису конверторске;
 • повећати понуде за услове за претрагу који добро претварају.

Ессентиал Амазон реклама метрике

Оглашавајући трошкови продаје - проценат приписане продаје потрошене на оглашавање. Можете израчунати трошкове оглашавања оглашавања тако што ћете поделити укупну потрошњу огласа путем придружене продаје.

Приписана продаја - укупан број продатих производа који су генерирани у року од једне седмице од кликова на огласе у претрази. Можете да проверите појединачне продајне износе за оглашене производе и друге ствари у извештају о учинку кампање.

Утисци - ова метрика приказује колико пута су ваши огласи приказани на Амазон претраживању. Сви кликови корисника за последњи период могу се подесити због кликања на поништавање.

Клики - број кликова ваших огласа. Прилично је изазовно уклонити неважеће кликове из вашег извештаја о оглашавању.

Корак по корак водич како направити Амазон ППЦ кампању

 • 0) Прва ствар коју треба урадити пре покретања Амазон рекламне кампање за плаћање по клику је оптимизирана ваша листа у складу са основним захтевима Амазона. Нема смисла да се генерише саобраћај на ниско-квалитетном језивом листу. Због тога требате радити на сваком аспекту вашег пописа, попуњавати сва поља и обогаћивати их циљаним условима претраживања. Уверите се да поднесете све релевантне услове претраживања које ћете усмерити негде на вашу листу (у наслову, тачкама, опису производа итд.)

  Треба обратити посебну пажњу на квалитет ваших слика. Замолите професионалног фотографа да фотографише своје ствари и дизајнира их према Амазон смерницама (бела позадина, 85% слике је посвећено производу, високој резолуцији, могућност зумирања). Штавише, требало би да направите одличне описе производа да бисте нагласили користи и примарне карактеристике вашег производа. И коначно, морате добити позитивне критике. Прегледи служе као значајан чинилац рангирања на Амазону који помажу купцима да доносе одлуке о куповини. То је такозвани "фактор поверења" на Амазон који може директно утицати на стопу конверзије ваших производа.

  • Одабери одговарајућу врсту огласа

  Постоје две врсте реклама на Амазон -у који шаље посјетитеље на вашу веб страницу ); и онај који их шаље вашем производу у Амазон (Амазон Спонсоред Продуцтс).

  Ако желите да ваши производи буду видљиви на Амазон, разумно је да користите Амазон Спонсоред Продуцтс ад. У овом посту ћемо разговарати само о овој врсти Амазон реклама.

  Према овој рекламној кампањи, можете истакнути своје производе у интерним резултатима Амазон-а за услове претраживања које ваше ствари можда неће бити рангиране за. Међутим, ако већ имате високе органске рангове за све ове речи, добићете двоструку експозицију.

  Ако сте нови на Амазон платформи, кампања Амазон Спонсоред Продуцтс ће Вам пружити значајан подстицај, показујући своје производе испред ваших потенцијалних купаца. Поред тога, може вам помоћи да повећате свој органски ранг на Амазон СЕРП-у, привлачећи све више и више циљаних саобраћаја на странице производа.

  • Направите своју рекламну кампању

  Сада знате како рекламна кампања Амазон Спонсоред Продуцтс ради, време је да направите своју прву кампању на Амазон. У овом одељку ћу вам објаснити како то учинити лако и брзо.

  Да бисте поставили своју рекламну кампању, потребно је да одете до Амазон Селлер Централ и изаберете опцију Менаџер кампање. Овде ћете наћи дугме "Креирај кампању. "Требали бисте кликнути на њега да бисте започели. Овде треба да направите назив своје кампање и поставите дневни буџет који можете приуштити. Морате да обратите посебну пажњу на име ваше кампање, јер касније када имате више кампања у једном налогу, можете се збунити с њим.

  По правилу, ваше конверзије на производе почињу на ниском нивоу. Међутим, са протоком времена, ова стопа расте. Када се то догоди, ваша цена по клику ће постати нижа него на почетку. Због тога је врло мало лоше поставити одмах.

  • Изаберите тип циљања

  У Амазон рекламној кампањи постоје две врсте циљања - аутоматско и ручно. Препоручујем вам да користите ручно циљање јер пружа потпуну контролу у оквиру ваше рекламне кампање и даје вам могућност да циљате кључне речи које сматрате релевантним за ваше пословање.

  Аутоматско циљање такође има смисла ако не желите да уложите своје време и напоре у својој Амазон оглашавању. У овом случају, можете се потпуно ослонити на Амазон истраживачки систем. Може бити кул начин да пронађе нове предлоге за кључне речи без примене додатних алата. Овдје можете видети неке увјете претраживања за које никада нисте мислили да циљају.

December 22, 2017