Back to Question Center
0

Можете ли ми помоћи да разумијем алгоритам рангирања Амазон?

1 answers:

Амазон рангирани алгоритам за тражење производа (познат и као А9) дизајниран је за рангирање различитих производа тако да када купац иде у потрагу за одређеном ставком у продаји - релевантни резултати претраге се извлаче заједно и дају се само у два корака. Једноставно ставите, када потенцијални купац покреће производ, алгоритам рангирања Амазон најбоље покушава да обезбеди најбоље резултате који одговарају захтеву купца. И док Гоогле приказује резултате који пружају најбољи одговор на упит који је унесио корисник, Амазон ранг алгоритам је фокусиран на приказивање управо оног производа који купац вероватније купује. То значи да је процес рангирања производа на Амазон јаснији, у поређењу са сличним поступком који су предузимали главни претраживачи као што је Гоогле сам, као и Иахоо, Бинг итд - wixstars bonus codes.

Главни фактори за алгоритам рангирања Амазон

Уопштено гледано, примарни циљ алгоритма рангирања Амазон је да обезбеди максималан приход по сваком купцу који купује преко тамо. Међу осталим, Амазон оптимизација претраживача се клади на различите интерне факторе. Мислим да не постоји оптимизација на страни Амазон-а, она једноставно не посвећује пажњу левом удјелу страних фактора СЕО-а, као што су друштвени медији, изградња веза, ауторитет домена и тако даље. Као што сам већ рекао, главни циљ алгоритма рангирања Амазон је да се максимално искористи максимални приход по рачуну (РПЦ). Као резултат тога, кључни фактори који су узети у обзир од стране А9 су следећи:

  • Стопа конверзије - генерално је вођена вашим прегледима купаца, конкурентним ценама и квалитетом слике производа.
  • Задовољство и задовољство купаца - док су фактори релевантности углавном одређени називом производа и описом производа, добар ниво задовољства купаца се такође налази међу факторима релевантности од највеће важности тамо.
  • Задржавање - ови фактори се углавном револвира око нивоа ОДР-а (стопа дефекта поруџбине), као и повратне информације од продавца.

Према алгоритму рангирања А9 Амазон, максимални профит се може постићи само тиме што ће више клијената бити срећно и задржати их више пута враћати да купе још једну куповину. Међутим, обратите пажњу да, поред максималног РПЦ-а, Амазон сматра и задржавање купца. То значи да када се рангира одређени производ, Амазон користи не само стварне стопе конверзије, већ и њихове очекиване вредности. Једноставно речено, Амазон може разумно очекивати да ће бити повучен, с обзиром да је цена за одређени производ дефинитивно већа од остатка сличне понуде производа видјене на тржишту. И запамтите, комплетност ваше странице производа са свим главним одељком попуњена у потпуности је веома важна за Амазон рангирање алгоритам. Дакле, избегавајте да ниједно поље не буде празно или није у потпуности завршено. На тај начин ћете увек имати бољу шансу да будете приказани на врху СЕРП-а на одговарајућем захтеву од купца.

December 22, 2017