Back to Question Center
0

Зашто користити Гоогле листове као основни веб скрепер? - Семалт Одговор

1 answers:

Гоогле Документи или Гоогле листови су веб-софтвер. Ове апликације су компатибилне са више Мицрософт Оффице формата и помажу у скраћивању различите веб странице. Можете користити Гоогле Схеетс за креирање и уређивање датотека на мрежи и прибављање података у реалном времену. Гоогле листови и Гоогле документи добили су широку похвалу за њихову једноставност, честе надоградње производа и поуздане резултате - free value for trucks. Ако желите да направите веб скрепер у Гоогле листовима, морате пратити неколико једноставних корака.

Корак 1:

Први корак је копирање УРЛ-а у табелу.

Корак 2:

У другом кораку, крећете се до сајта, надмјерити преко писца и кликните десним тастером миша да бисте приказали мени.

Корак 3:

Треће, кликнете на опцију Инспецт Елемент. У тренутку ће се приказати прозор прегледа где можете прегледати ХТМЛ елементе.

Корак 4:

Следећи корак је убацивање одређеног кода у прозор прозора за програмер. Такође можете да користите функције импорт-КСМЛ Гоогле Схеетс да бисте обавили свој посао.

Главне погодности Гоогле листова:

1. Пречице на тастатури

Постоје различите пречице на тастатури како бисте олакшали рад. Помоћу Гоогле табела можете једноставно меморисати неколико пречица и одмах извршити различите задатке. На примјер, Цтрл + Ц се користи за копирање текста са различитих веб страница, а Цтрл + В се користи за прилагање овог текста у обичан документ.

2. Обрасци и анкете

Можете једноставно креирати онлајн обрасце и анкете са Гоогле листовима. Корисно је за вебмастере и фрееланцере који желе да примају повратне информације од својих корисника.

3. Стегни и сачувајте веб садржај

Једна од главних предности Гоогле листова је да можете лако скривати веб садржај. Погодан је за предузећа и програмера и помаже им да чувају веб садржај у читљивом и скалабилном формату. Датотеке можете директно пренијети на тврди диск за кориштење ван мреже.

4. Компатибилност

Гоогле листови су компатибилни са свим оперативним системима и рачунарским и мобилним уређајима. Можете их интегрирати са својим Гмаил налогом и преузети и чувати што више датотека колико желите. Гоогле листови су савршени за дигиталне продавце и помажу им да остваре низ задатака.

5. Ћаскање током едитовања

Способност сараивања са пријатељима је примарна корист од Гоогле листова. Можете разговарати са пријатељима док гледате своје веб документе или претражујете садржај на мрежи. Такође можете ступити у контакт са својим купцима и показати. За то морате кликнути на стрелицу у одељку Ћаскање и уживати у разговорима у реалном времену.

6. Гаџети Гоогле листова

Постоји велики број гаџета у Гадгет Галлери Гоогле Висуализатион АПИ. Можете да преузмете што више гаџета и остварите своје задатке. Да ли сте инвестициони банкар или трговац? Гоогле Финанце ће помоћи у обављању различитих задатака у мрежи. Можете лако пратити тренутне инвестиције и прегледати историјске податке. Помоћу Гоогле Спреадсхеетс-а можете погледати и отворити било коју датотеку, укључујући. клс, доц,. одт,. клск, ппт и други.

December 22, 2017