Back to Question Center
0

Како функционише Амазон Салес Централ?

1 answers:

Онлине трговци који одлуче да малопродају своје производе на Амазону морају да бирају између Амазон продавца централне и Амазон продавца централне. Како ти центри служе и који фактори могу утицати на ваш избор? Ова питања ћу одговорити у овом кратком посту. Ми ћемо покрити разлику између централног и централног продавца и разговарати о примарним предностима оба. Надамо се да ће вам ове информације помоћи да разумете која опција најбоље одговара вашем послу.

Амазон Салес Централ вс Амазон Вендор Централ

Постоје само две могућности како можете продати производе на Амазон трговачкој платформи - као продавац прве стране) и као продавац (трећи партнер). Амазон ради различито са продавцима прве и треће стране - fuschia pink hatinator images. Да бисте разумели ове разлике, прво морате да схватите како да разликујете продавце и трговце на мало.

Као продавац прве стране, користићете централу продавца као дистрибутер или произвођач. Као продавац, продајете своје производе на велико у Амазон, а Амазон, пак, продаје те ствари под својим брендом купцима. У овом случају, Амазон добија проценат продаје. Међутим, овим програмом, сви случајеви испоруке и испоруке преузима Амазон. Ставке које пружају партнери Вендор Централ могу се разликовати по етикети "Бродови и продаји од Амазон".

Као продавац треће стране, требало би да користите Амазон Салес Централ. Штавише, као продавац, можете користити Амазон Селлерс Фулфиллмент (ФБА). Веома је згодно јер према овом програму, Амазон испоручује све своје поруџбине самим собом. Као алтернативу, можете сами да управљате свим процесима испоруке..

Предности и слабости Амазон Центра за продају и продавца Централног

Онлине трговци који желе да потроше минимум на Амазон услуге ће задовољити Амазон Селлер Централ. Такође ће вам пружити прилику да поставите минималне цене за своје производе и да останете конкурентни у оквиру ваше нише. Још једна предност је што можете одредити цијену коју сматрате релевантним за ваше производе. То значи да ако желите да промовишете идеју квалитета, лако можете то учинити.

Амазон тврди да ће наградити било који минимум захтеваних цена. Међутим, они трговци који користе Вендор Централ могу тврдити ову изјаву, јер у стварности Амазон то ретко чини.

Према Амазон рангирним принципима, цене било којег другог продавца треба да се поклапају. То значи да чим неко обавести Амазон о нижим ценама на одређеном производу ван ове платформе, трошкови производа ће пасти. Компликовано је да се Амазон повећа цену на МАП.

У поређењу са Вендор Централ-ом, продавци Централни партнери имају више контроле над ценама. Међутим, за оне који траже добро партнерство са Амазон-ом, Вендор Централ пружа више могућности.

Ако говоримо о оптимизацији листе, Амазон Селлер Централ обезбеђује већу флексибилност. Можете једноставно мењати наслове, правити исправке за метке и описе, као и ажурирати своје слике.

Да закључим, желео бих да кажем да више волим да користим Амазон Салес Централ јер пружа више погодности и подршке. Осим тога, имам сталан приступ услугама подршке продавца.

December 13, 2017