Back to Question Center
0

Семалт објашњава како спам филтери раде

1 answers:

Артем Абгариан, Семалт Менаџер, каже да филтри нежељене поште могу фрустрирати тржиште чак и ако имају дозволе и оверене документе који су потписали крајњи корисници. Пракса када се легитимне е-поруке постају означене као нежељена пошта названа је "лажно позитивно". У већини случајева таква ситуација се дешава када примаоци не користе главне интернетске провајдере као што су Иахоо, Гоогле, Хотмаил и АОЛ.

Главни ИСП-ови су прилагођавали своје филтере за нежељену пошту према корисничком искуству док мање компаније користе комерцијалне спам филтере. Комерцијални спам филтери раде на три нивоа одбране: филтрирају е-пошту пре него што стигну до сервера, филтрирају е-пошту након што стигну до сервера и коначно филтрирају пошту на корисничкој радној површини.

Ови филтери скенирају садржај поште како би открили нежељену пошту. Након што ваша порука стигне до филтера, процењује се у погледу ових критеријума: речи и фразе, величина слике, везе итд - layout maker online free. У том погледу, очигледно је да продавци морају знати речи и фразе који покрећу филтре за нежељене поште и покушавају да их избегну . Већина програмера е-поштних филтера не дели ове информације, а њихови филтери се мењају како би одговорили на тренутне трендове у спаму. Међутим, даваоци као што је Спам Ассассин откривају мало корисних информација које вам могу помоћи ако не желите да ваше поруке буду категоризоване као спам. Филтери за е-пошту се стално побољшавају како би се осигурала да спам не дође до пријемног поштанског сандучета.

Неке фирме користе филтере који се фокусирају на заглавља и репутацију пошиљаоца. Они истражују колико приматеља означавају вашу пошту као нежељену пошту. Остали филтери покушавају да сазнају да ли е-маилови послати запосленима су везани за рад или не..Е-пошта која не успе тест се шаље у смеће.

Неки филтери се ослањају искључиво на крајње кориснике. Ако корисници прихвате вашу пошту у пријемном сандучету, можете их наставити слати поштом без бриге о филтерима за нежељену е-пошту. У том случају добијање дозволе крајњих корисника спречава филтре нежељене поште да шаљу вашу пошту у нежељену пошту.

Савети о томе како да избегнете да буду означени као непожељне:

Избегавајте све емајлиране слике

Емаилс са сликама изгледају атрактивније, . Управо супротно, заправо, спам филтери перципирају такве поруке као сумњиве. Дакле, увек прегледајте своје слике у односу према тексту, јер неприлагојени текст може послати е-пошту на нежељену пошту.

Склоните нежељене речи симболе и интерпункције

Речи попут секса, бесплатне, понуде, позовите сада, Виагра и 'буи нов' активирају спам филтере прилично брзо.

Користите велика слова

Многе велике слова на линији предмета могу покренути филтере за категоризацију поште као нежељене поште. Такође, задржите предметну линију сажет и јасан.

Избегавајте додатке

Прилози се често користе за необичне намене, тако да пошта са прилогима има веће шансе да их филтрирају као нежељени. Ово је такође због тога што неки филтери не могу скенирати прилоге за злонамерне датотеке.

Коначно, избегавајте слање веза које воде читаоце на страницу која не садржи ништа осим слика. Нека линкови воде ка легитимним одредишним страницама са текстом. Да бисте избегли проблеме, не заборавите да пошаљете пошту само онима који су се претплатили на вашу листу.

December 8, 2017
Семалт објашњава како спам филтери раде
Reply