Back to Question Center
0

Веб скраћење са Семалт Екперт

1 answers:

Веб стргањивање, познато и као веб берба, извадити податке са веб страница. Веб програм за бербу може приступити вебу директно користећи ХТТП или веб прегледач. Док процес може да се примени ручно од стране корисника софтвера, техника генерално подразумева аутоматизовани процес који се имплементира помоћу веб претраживача или бот-а.

Веб скрапинг је процес када се структурирани подаци копирају са веба у локалну базу података за преглед и проналазак - sfr cloud linux vps. То укључује преузимање веб странице и екстракцију његовог садржаја. Садржај странице може бити разрађен, претраживан, реструктуиран и његови подаци копирани у локални уређај за складиштење.

Веб странице су углавном изграђене на текстуалним језицима за означавање, као што су КСХТМЛ и ХТМЛ, који оба садрже велики број корисних података у облику текста. Међутим, многе од ових веб страница су дизајниране за крајње кориснике, а не за аутоматску употребу. То је разлог зашто је направљен софтвер за скраћење.

Постоји много техника које се могу искористити за ефикасно скраћење веба. Неке од њих су разрађене у наставку:

1. Људско копирање и пасте

С времена на време чак и најбољи алат за скругање веба не може заменити тачност и ефикасност људског ручног копирања и пасте..Ово се углавном примјењује у ситуацијама када веб странице постављају баријере како би се спријечила аутоматизација аутоматизације.

2. Усклађивање текста

Ово је прилично једноставан али моћан приступ који се користи за извлачење података са веб страница. Може се базирати на УНИКС греп команди или само објекту регуларног израза датог програмског језика, на примјер, Питхон или Перл.

3. ХТТП програмирање

ХТТП програмирање се може користити и за статичке и динамичке веб странице. Подаци се извлаче путем постављања ХТТП захтева на удаљени веб сервер док користе сокет програмирање.

4. Парсинг ХТМЛ-а

Многи сајтови имају тенденцију да имају велику колекцију страница креираних динамично из изворног извора структуре као што је база података. Овде, подаци који припадају сличној категорији су кодирани на сличне странице. У ХТМЛ парсингу, програм углавном открива такав образац у одређеном извору информација, преузима његов садржај и затим га преводи у подружницу, названу омотач.

5. Парсинг ДОМ-а

У овој технику, програм уграђује у пуноправни веб прегледач, као што су Мозилла Фирефок или Интернет Екплорер за преузимање динамичког садржаја генерираног од клијентске скрипте. Ови претраживачи могу такође разврстати веб странице у стабло ДОМ-а у зависности од програма који могу извући дијелове страница.

6. Препознавање семантичке ознаке

Странице које намеравате да оштете могу обухватити семантичке ознаке и примједбе или метаподатке, које се могу користити за лоцирање одређених дијелова података. Ако су ове анкете уграђене на странице, ова техника се може посматрати као посебан случај ДОМ раздвајања. Ове примедбе могу такође бити организоване у синтактички слој, а затим се складиште и управља засебно са веб страница. Омогућава стругачима да преузму шему података, као и команде са овог слоја пре него што обрише странице.

December 6, 2017