Back to Question Center
0

Шта је страница за стругање? - Семалтов одговор

1 answers:

Сајт стрчера је вебсајт који копира садржај са других блогова и веб странице које користе неке технике скраћења веба. Овај садржај се огледа у циљу генерисања прихода, било путем оглашавања или продајом корисничких података. Различите локације за скраћење се разликују по облицима и типовима, од спам сајтова садржаја до агрегације цена и трговине на интернету - lost sper ato.

Различити претраживачи, поготово Гоогле, могу се сматрати страницама скрапера. Они прикупљају садржај са више веб страница, чувају га у бази података, индексирају и приказују извучени или оштетјени садржај корисницима на интернету. Заправо, већина садржаја који су претраживани или извучени од стране претраживача су заштићени ауторским правима.

Направљено за рекламирање:

Неки од сајтова за скраћење су створени да би новац на мрежи користили различитим програмима оглашавања. У таквим околностима, они се именују као Маде фор АдСенсе веб странице или МФА. Погрдни израз се односи на сајтове који немају било какву откупну вредност очекују да привуку, привуку и ангажују посјетитеље на наведеним веб страницама за добијање кликова на огласе. Сајтови и блогови Маде фор АдСенсе се сматрају снажним спамом претраживача. Они разређују резултате претраге са резултатима који су мање задовољавајући. Познато је да су неке локације за скраћење повезане са другим веб страницама и имају за циљ побољшање рангирања претраживача преко приватних блог мрежа..Пре него што је Гоогле ажурирао алгоритме за претрагу, различите врсте скрапер сајтова су били познати међу стручњацима и маркетиншким агенцијама за црну хат. Користили су ове информације за спамдекинг и извршили разне функције.

Законитост:

Изненађујуће су локације за скраћење закона о ауторским правима. Чак и узимање садржаја са сајтова са отвореним изворима је кршење ауторских права, ако се то ради на начин који не поштује било коју лиценцу. На пример, на Википедији су коришћена лиценца ГНУ лиценце за слободну документацију и Цреативе Цоммонс СхареАлике лиценцу и захтевала је да се поново издавач Википедије информише читаоцима да је садржај копиран из енциклопедије.

Технике:

Технике или методе у којима су скрапери веб сајтови циљани варирају од једног до другог извора. На пример, сајтови са великом количином података или садржаја као што су потрошачка електроника, авио-компаније и продавнице одељења могу рутински циљати конкуренти. Њихови конкуренти желе остати информисани о тренутним ценама и тржишним вредностима бренда. Друга врста скрепера извлачи делове и текст са сајтова који су високи за одређене кључне речи. Они имају тенденцију да побољшају свој ранг на страници са резултатима претраживача (СЕРП) и пиггибацк-ом на ранг листи страница. РСС феедови су такође осетљиви на скрипере. Скрепери су обично повезани са фармама веза и перципирају се када се страница скрапера поново и поново повезује на исту веб локацију.

Отмица од домена:

Програмери који су креирали сајтове за скраћење могу купити истекао домен како би их поново користили у сврхе СЕОа. Оваква пракса омогућава СЕО стручњацима да користе све повратне линкове тог имена домена. Неки од спамера покушавају да подударају са темама истражених сајтова и / или копирају цео садржај из своје Интернет архиве, чиме се одржава аутентичност и видљивост тог сајта. Услуге хостинга често пружају могућност да пронађу имена истекла домена, а хакери или спамери користе ове информације да би развили своје веб странице.

December 6, 2017